Kryetari i opozitës z. Lulzim Basha, është ftuar sot në ceremoninë zyrtare të raportit të përvitshëm të Presidentit të Këshillit të Bashkimit Europian Herman van Rompuy, mbi situatën në Europë.

Këtë vit kjo ceremonia zhvillohet në Berlin, në përkujtim të rënies së Murit të Berlinit, që simbolizon erën e lirisë për vendet e Europës ish- komuniste dhe ribashkimin e Gjermanisë dhe mbarë Europës.

Presidenti Van Rompuy, do të bëjë prezantimin vjetor të gjendjes politike, ekonomike dhe shoqërore të Europës gjatë këtij viti dhe rrugën përpara, gjatë vitit të ardhshëm.