Deklaratë e deputetit, Eduard Halimi

 

Dje Edi Rama shkeli sërish Kushtetutën e vendit, vendimet e Gjykatës Kushtetuese, standartet europiane të ekzistences se shtetit ligjor të përcaktuara qartë në jurisprudencën Kushtetuese europiane.

Mazhoranca dje refuzoi sërish me dhunën e kartonave, kërkesën e opozitës për të bërë transparent për qytetaret, mekanizmin e emërimeve kriminale në administratë nga kjo qeveri, për periudhën shtator 2013-ta e këtej.

Vendimi i djeshëm i Kuvendit  që refuzoi me arrogance zbatimin e vendimit të Gjykatës Kushtetuese, vendim që i jep opozitës të drejtën legjitime dhe të padiskutueshme përngritjen e komisionit hetimor, implikon tërësisht përgjegjësinë e  Kryeministrit, që personalisht ka bërë emërimet e administratës. 

Mazhoranca veproi dje me arrogancë me ligjin, Kushtetutën dhe vendimin e gjykatës kushtetuese, vendimet e Gjykatës Kushtetuese të Gjermanisë, dhe vendeve të tjera Europiane, duke manipuluar kërkesën e opozitës me manipulimin që i bëri objektit të hetimit me qëllimin e vetëm për tiu fshehur përgjegjësisë dhe llogaridhënies

Vendimi i djeshëm që rrëzoi kërkesën e opozitës, kërkon të mbyllë mundësinë ligjore e parlamentare për të bërë transparencë  në lidhje me emërimet që kanë degraduar administratën publike në vend, dhe i kanë hapur rrugën kapjes së shtetit nga elementë të rrezikshëm të botës së krimit dhe trafikut të drogës.

Me aktin e djeshëm Rama tregoi se ose është i  kapur nga krimi që ka zaptuar zyrat e shtetit, ose është në krye të këtij klani të rrezikshëm që ka mbërthyer administratën.

Besnikëria e verbër që treguan dje Rama dhe Meta, duke ndaluar hetimin parlamentar, është një përkeqësim tjetër i gjëndjes së demokracisë dhe institucioneve në vend, dhe është një bekim dhe frymëzim i ri që kjo dyshe u jep personave të dënuar ose të përfshirë në afera kriminale,  për të vazhduar në rrugën e tyre të kapjes së shtetit.