Deklaratë e deputetit Alban Zeneli, mbi përkeqësimin e përditshëm të rendit dhe sigurisë publike. Kur policia është e zënë me porositë e shefit të madh; maskat lulëzojnë, vrasjet shtohen, nxënësit shkojnë me armë në shkollë, aksidentet rriten, konfliktet thellohen e zgjidhen me armë mes qytetarëve.

Krimi po konfirmon cdo ditë me të madhe se po fiton terren.

Kur Partia Demokratike shpreh shqetësimin për situatën e përkeqësuar të rendit dhe sigurisë publike, Edi Rama nxjerr zëdhënësin dhe sulmon opozitën.

Por duhen vetëm pak orë që krimi të tregojë se po e vendos ai rendin, dhe vetëm pak orë për të kuptuar se sa mjeran është reagimi i Edi Ramës.

Reagimi i Edi Ramës duhej të ishte kthimi i Policisë së Shtetit në detyrë. Fokusimi i saj tek rendi dhe siguria publike, tek lufta 24 orëshe ndaj grabitësve, ndaj personave me rrezikshmëri shoqërore, ndaj konflikteve që lënë pas viktima.

Policia duhet të tregojë këtë përkushtim me gjithë instrumentat që ka.

Por në realitet, policia po urdhërohet të tregojë forcë kundër qytetarëve të pamundur, kundër pronave të ligjshme, kundër të varfërve që nuk kanë mundësi të paguajnë energjinë.

Kur policia është e zënë me porositë e shefit të madh; maskat lulëzojnë, vrasjet shtohen, nxënësit shkojnë me armë në shkollë, aksidentet rriten, konfliktet thellohen e zgjidhen me armë mes qytetarëve.

Kjo është situata dramatike që po përjetojnë qytetarët e vendit sot.

Partia Demokratike e denoncon me forcë lënien e rendit në qorrsokak.

Ne nuk mund ta lejojmë Edi Ramën të thellojë kursin e tij të papërgjegjshëm, që po sjell pasiguri për jetën.

Eshtë detyra e parë dhe me e rendësishme e cdo qeverie.

Eshte pika e parë e kontratës.

Braktisja e kësaj detyre, është braktisja e qytetarit.