Deklaratë e këshilltarit të Grupit Parlamentar për Financat, Dorian Teliti. Tregtarët e lidhur me dyshen Rama-Meta, e blejnë sot karburatin 40 përqind më lirë dhe e shesin 40 përqind me shtrenjtë për qytetarët tanë. Me këtë skemë, çdokush varfërohet gjithnjë e më shumë, dhe pasurohen gjithnjë e më shumë klanet e naftës të lidhura me Edi Ramën dhe Ilir Metën.

Çdo qytetar shqiptar që paguan sot naftën më të shtrenjë në botë, duhet të kujtohet se paratë po i nxjerr nga xhepi vetëm për një arsye, për interesat e Edi Ramës dhe Ilir Metës.

Interesat financiare të dyshes Rama-Meta sundojnë sot tregun në vend, dhe kjo është e vetmja arsye pse nafta në gjithë botën është 40 përqind më e lirë, vetëm në Shqipëri vazhdon të jetë njësoj e shtrenjtë.

Vazhdon të ketë cmimin më të shtrenjtë tek ne, dhe kjo tarifë bëhet katastrofike po të kemi parasysh se fuqia blerëse e jona është 3 herë më e vogël se mesatarja e Bashkimit Europian.

Shqiptarët paguajnë më shumë, sepse paguajnë për pasurimin e klientëve të qeverisë, paguajnë për pasurimin e Edi Ramës dhe Ilir Metës.

Tregtarët e lidhur me dyshen Rama-Meta, e blejnë sot karburatin 40 përqind më lirë në tregun botëror, dhe e shesin 40 përqind me shtrenjtë për qytetarët tanë. Me këtë skemë, cdokush varfërohet gjithnjë e më shumë, dhe me të njëjtin ritëm pasurohen gjithnjë e më shumë klanet e naftës të lidhura me Edi Ramën dhe Ilir Metën.

Ky është një skandal i pandodhur më parë, një korrupsion i pashembullt qeveritar që vjedh drejtpërdrejtë cdo ditë ekonominë dhe cdo qindarkë të shqiptarëve.

As në mesjetë, nuk kishte taksidarë kaq mizorë.

Afera e pisët me naftën është tipari i kësaj qeverisje, fytyra e oligarkisë Rama-Meta.

Kjo është nëpërkëmbje e qytetarëve.

Ndaj qytetarët janë në Protestë.

Dhe protestë do të ketë.

Do të ketë protestë derisa të ketë drejtësi, punë dhe dinjitet për qytetarët.