Partia Demokratike mbështet shtyrjen e mbledhjes përuruese të grupit parlamentar të miqësisë Shqipëri-SHBA. Një mbledhje e tillë me praninë e Ilir Metës si kryetar Kuvendi ndërkohë nën hetim dhe akuzë si dhe me pjesëmarrjen e disa deputetëve të cilët do duhej të ishin objekt i dekriminalizimit është gjykuar e papërshtatshme për pjesëmarrjen e Partisë Demokratike. PD mbështet fuqimisht forcimin e bashkëpunimit midis parlamentarëve shqiptarë dhe partnerit tonë strategjik SHBA, dhe shpreh konsideratën më të lartë për ambasadën e SHBA në Tiranë.


Njoftim për shtyp i Partisë Demokratike, 11 Mars 2015