Kandidati Gjergji Mero në takimet në çdo shtëpi e lagje të qytetit përballet me skamje, braktisje sociale dhe mjerim.

Në lagjet autoktone të qytetit, të moshuarit që jetojnë vetëm, nuk kanë me çfarë të paguajnë dritat dhe ujin, por arrijnë vetëm të ushqehen.

Me një zonjë të moshuar, e cila jetonte në mjerim të plotë, z. Mero tha se nuk do të lejojë kurrë që këta njerëz të mos dëgjohen dhe vizitohen nga shërbimi social. Bashkia ka për detyrë ti gjendet pranë çdo moshe dhe çdo njeriu në hall. Tek kjo derë nuk ka trokitur për vite,  asnjë nëpunës, u shpreh z. Mero, i siguroi  se indiferencës shpërfillëse të pushtetit po i vjen fundi. Më tej duke prekur nga afër shqetësimet dhe hallet e banorëve kandidatit Mero pa se familje të tëra prej ditësh nuk kanë energji dhe ujë sepse nuk  arrijnë të paguhen.

“Korça prej vitesh nuk ka të përcaktuar minimumin jetik. Bashkia dhe drejtuesit e saj e kanë për detyre të sigurojnë këto shërbime jetike për ju. Me bashkinë e re de do të punojmë që ju të përballoni ushqimin dhe pagesën e dritave dhe të ujit. Është e patolerueshme që qytetari nuk është në vëmendjen e bashkisë, e cila a punuar për ndërtimin e Kullës dhe jo të ngritjes së kushteve për një jetesë modeste. Banorët nuk kërkojnë luks por të jetojnë tha kandidati Mero. Ndërkohë lagjja e vjetër 5 dhe nder me përfaqësueset e qytetit, nuk ka asnjë investim publik si rruge, ndriçim dhe gjelbërim.

“Me votën për punësim dhe kundër varfërisë ne do të hapim një faqe të re për Korçën, të jetueshme dhe me shpresë për të gjithë”


Njoftim për shtyp i Partisë Demokratike, 24  Maj 2015