Kandidatja për bashkinë e Durrësit, Grida Duma priti në një takim në Durrës kreun e Misionit OSBE/ODIHR-it në Shqipëri, Audrey Glover. Duma vlerësoi vizitën e zonjës Glover duke falenderuar që shqetësimin i rastit të Durrësit ka tërhequr vëmëndjen e kreut të misionit.

Pasi foli mbi projektin dhe programin e saj, zonja Duma ndau ide për standardet e reja të këtij mandati të ri të qeverisjes lokale.

Në vijimësi u diskutua gjatë dhe me dokumentacionin përkatës mbi regjistrimin falso dhe të dokumentuara të mbi 3 miië personave të cilat iu dhanë dorazi zonjës Glover, bashkë me fotot dhe kallëzimin penal të kryer për regjistrimet fiktive.

Njëkohësisht, kandidatja Duma theksoi presionin ndaj administratës publike, marrjen e kartave të identitetit punonjësve si dhe dy rastet e dhunës ku në njërin prej tyre, Policia nuk ka vepruar dhe dhunuesit janë në gjendje të lirë.

Zonja Duma kërkoi nga kreu i Misionit të OSBE/ODIHR një vëmëndje maksimale ndaj fushatës në bashkinë Durrës me numrin më të madh të mundshëm të vëzhguesve të huaj dhe vendas duke marrë parasysh që janë të angazhuar grupe kriminale të të mirënjohura nga qytetarët.

Zonja Glover u shoqërua nga zy zyrtarë të lartë të ODIHR-it dhe në takim morën pjesë nënkryetari i Partisë Demokratike, Edmond Spaho dhe deputeti Oerd Bylykbashi të cilët shpjeguan edhe më në detaje dokumentet e dërguara në Prokurori dhe shprehën nevojën për përfshirjen e tyre në raportin parakrak të misionit. Zonja Glover siguroi që Durrësi do ketë fokusin kryesor duke bërë të ditur se misioni është në dijeni të problemeve dhe po kërkojnë të mbledhin prova për çështje e kartave të identitetit dhe blerjen e votës.


Njoftim për shtyp i Partisë Demokratike, 2 Qershor 2015