Kryetari i komisionit të Punëve të Jashtme të Parlamentit Europian  Elmar Brok tha në një prononcim për mediat se nëse gjysma e raportit të OSBE është e vërtetë, atëherë siç shprehet Brok, rrjedhimisht i bie që zgjedhjet janë të falsifikuara dhe do e ngrejë këtë shqetësim në rendin e ditës javën e ardhshme në komisionin e punëve të jashtme të Parlamentit Europian.

Zoti Brok, ç’mendoni për raportin e OSBE/ODIHR, për zgjedhjet lokale në Shqipëri dhe shqetësime të ngritura si shitblerja e votës apo presioni mbi votuesit?

Elmar Brok, eurodeputet: Mendoj, se ky raport është befasues. Sikur edhe gjysma e këtij raporti të jetë e vërtetë, atëherë duhet ë themi që  këto zgjedhje janë të falsifikuara. Unë do ta vë këtë raport në rendin e ditës së të hënës së komisionit të punëve të jashtme.

Do t’a fusni për diskutim në këtë komision?

Elmar Brok, eurodeputet: Po, do ta përfshij në rendin e ditës për të informuar anëtarët e komisionit të punëve të jashtme për falsifikimin e madh të zgjedhjeve.

Jeni i shqetësuar për këtë ?

Elmar Brok, eurodeputet: Po, jam shumë i shqetësuar për këtë dhe pavarësisht se çfarë ndodhi, zoti Rama humbi 20% të votave të përgjithshme. Kjo është drejtësi.

Kryetari i PD Lulzim Basha u takua në samitin e PPE edhe me komisionerin për zgjerim dhe politikën e fqinjësisë, Johannes Hahn me të cilin diskutoi për problematikën e zgjedhjeve, të reflektuar dhe në raportin paraprak. Hahn ka qenë i rezervuar me mediat, duke thënë se po pret raportin përfundimtar të OSBE/ODIHR.


Njoftim për shtyp i Partisë Demokratike, 26 Qershor 2015