Një nga dëshmitë më tronditëse të kohëve të fundit, të oficerit të lartë të anti-drogës, Zagani, që flet për lidhjet e Ministrit të Brendshëm me bandat e trafikut të hashashit, heroinës e kokainës, u ndërpre me dhunë nga qeveria.

Oficeri i Lartë i anti-drogës, që ka marrë vlerësime gjatë punës së tij nga partnerët e vendeve fqinje, ka konstatuar banda që transportonin tonelata me drogë, që ishin të mbrojtura, të paprekshme, sepse kishin lidhje me Saimir Tahirin.

Ishin të afërm të tij dhe përdornin edhe mjetet e tij private.

Kjo pjesë thelbësore e dëshmisë së oficerit u ndërpre nga kërcënimet e qeverisë, të Edi Ramës e Saimir Tahirit ndaj stafit dhe pronarëve të televizionit news 24. Autori i intervistës e botoi më pas të plotë në rrjetet sociale. Ne premtuam se do ta bënim publike këtë pjesë të intervistës, dhe po e shfaqim tani për publikun.

Pra, zonja dhe zotërinj kjo ishte dëshmia e oficerit të lartë të antidrogës Zagani i cili në punën e tij shumëvjeçare në Policinë e Shtetit ka pasur bashkëpunim të mirë dhe ka marrë vlerësime pozitive nga policitë parnere të vendeve fqinje. Kjo është një dëshmi që provon atë që është thënë prej muajsh në mënyrë të përsëritur dhe me forcë nga Partia Demokratike ndaj dhe Partia Demokratike dhe opozita kërkon tashmë me zë edhe me të fortë mbas kësaj dëshmie që Saimir Tahiri të largohet nga Ministër i Brendshëm dhe t’i nënshtrohet hetimit penal. Dhe ana tjetër e problemit, mbyllja e gojës së medias nga qeveria është një akt i rëndë që duhet denoncuar me forcë duke theksuar njëkohësisht që Partia Demokratike është në krah të dhe në mbështetje të gazetarëve, televizioneve, portaleve dhe të gjitha mediave që duan të japin të vërtetën për publikun e tyre, për lexuesit dhe shikuesit. Edhe kur ato bien në shantazh, edhe kur ato në një moment mund të çedojnë, ne përsëri do ti përkrahim që të jenë një kanal i së vërtetës për publikun e tyre. Dhe është edhe momenti edhe si kryetar i komisionit Parlamentar të Medias të bëj edhe një apel për ato shoqata gazetarësh, federate mediash, asosacione të ndryshme të kësaj fushe, që kanë përfituar nga paratë e taksapaguesve shqiptarë, europiane dhe amerikanë, që nëse kanë heshtur këto 3 ditë të ngrenë zërin e tyre nesër e tutje. Të thonë fjalën që u përket nga e hëna në vijim sepse një rast i tillë i bllokimit të gjysmës së dytë të një interiste me të dhëna shokuese, është diçka që në Shqipërinë e post komunizmit nuk më kutjohet të ketë ndodhur. Eshtë rast i paprecedent, ndaj sërish apeli për të tërë ata që kanë në mision të punës së tyre të përditshme lirinë e fjalës dhe lirinë e medias, lirinë e gazetarëve për të dhënë në publik gjetjet e tyre, të ngrenë zërin dhe të provojnë që janë për atë që janë.


Deklarata për mediat e deputetit të Partisë Demokratike Genc Pollo, 6 Shtator 2015.