Kryetari i Forumit Rinor të Partisë Demokratike Belind Këlliçi ndodhet në Vienë të Austrisë, në Samitin e të rinjve europianë demokratë, organizuar nga Insituti Ndërkombëtar Republikan.

Drejtues të 15 forumeve rinore dhe anëtare të të rinjve të Partive Popullore Europiane, nënshkruan një deklaratë të përbashkët ku kërkojnë nga qeveritë aktuale në Europë vëmendje më të madhe ndaj problemeve të të rinjve me theks të veçantë papunësinë dhe edukimin.

Gjithashtu në deklaratë theksohet se: Individët dhe organizatat me identitet të qartë dhe integritet, janë guri i themelit për një demokraci funksionale.

Pjesëmarrësit jane drejtues te forumeve rinore nga Britania e Madhe, Gjermania,  Hollanda, Portugalia, Kroacia, Lituania, Sllovakia, Sllovenia, Shqipëria, Rumania, Bullgaria, Greqia, Serbia, Polonia, Hungaria.


 

 Njoftim për shtyp i Partisë Demokratike, 31 Janar 2016

 

IMG-20160131-WA0003