Përgjimi i paligjshëm nuk është një nga tenderat e Beqës, apo pazaret e Ahmetajt, që Edi Rama shpreson ti mbyllë me planin që ka për të kapur e për të vënë nën kontroll çdo prokuror e gjykatës.

Nuk është as një nga krimet e shpeshta të Tahirit, që Edi Rama kërkon të mbyllë duke synuar vënien nën urdhrat e tij të drejtësisë.

Eshtë më shumë se aferat e tij, se tenderat e paracaktuar, se kulla me qendrën tregtare Qemal Stafa.

Eshtë krimi më i rëndë i këtyre 3 viteve, krim shtetëror që cënon sigurinë kombëtare, shkel brutalisht Kushtetutën, liritë e të drejtat themelore të njeriut.

Edi Rama ia doli përmes kërcënimeve mafioze ndaj gjykatës të shpëtojë për momentin një nga hallkat e krimit, drejtorin Cako.

Po ai nuk do të mundet kurrë të lajë duart nga kjo aferë skandaloze, më e rënda e bilancit të tij të pasur me krim e korrupsion.

Partia Demokratike i bën dhe një herë thirrje prokurorisë dhe gjykatave, të mos bien pre e shantazhit mafioz të Edi Ramës.

Përgjimi i paligjshëm është prova e madhe e vendit.

Nga kjo varet, a do të kemi shtet ligjor, apo shtet mafioz brenda shtetit.

Do të kemi ligj, apo rregullat e mafias në fuqi.

Do të kemi demokraci e garanci për të drejtat e qytetarëve, apo sundim bande.


Deklarata për mediat e Zëdhënëses Ina Zhupa, 19 Qershor 2016