Partia Demokratike dënon deklaratat e këshilltarit të kryeministrit grek te mbajtura në Tirane në një aktivitet të rendesishem politik, në prani të kryeministrit të vendit, Rama. Per Partinë Demokratike qëndrime të tilla që fajësojnë bashkëqytetarët tanë camë, janë të papranueshme dhe armiqësore. Qëndrime agresive si ato të këshilltarit të Cipras nuk ndihmojnë marrdhëniet mes dy vendeve dhe nuk sjellin asnjë përparim për cështjet e mbetura pezull. Në të kundërt, janë një kthim pas dhe minim i përparimit domethënës të arritur në këto vite. Partia Demokratike është gjithashtu e shqetësuar dhe dënon mosreagimin e kryeministrit Rama, i cili ishte prezent kur këto deklarata u bënë në Tiranë. Ne shpresojmë se keto qëndrime armiqësore nuk reflektojnë vizionin dhe qëndrimin zyrtar të politikës dhe qeverisë greke dhe mirëpresim distancim të Athinës nga këto deklarata.


 

 Deklaratë e Partisë Demokratike, 3 Korrik 2016