Partia Demokratike kërkoi sot me një projektvendim uljen e cmimit të biletave të transportit urban në Tiranë dhe udhëtim falas për nxënësit e shkollave. Leonard Olli depozitoi sot projektvendimin, që vjen pas publikimit nga Kontrolli i Lartë i Shtetit të abuzimit prej 6 milionë dollarësh, me rritjen e cmimit të biletave nga Erjon Veliaj.

“Sikurse jeni në dijeni, Bashkia e Tiranës rriti në mënyrë abuzive në një megaaferë korruptive cmimin e biletës së transportit urban me 30%, dhe ne shprehëm opinionin tonë që rritja ishte e pastudiuar dhe mbi të gjitha e pakonsultuar me qytetarët dhe grupet e interesit. Pothuajse një vit më pas edhe pse me shumë vonesë, Kontrolli i Lartë të Shtetit, fakton dhe provon absolutisht pa asnjë ekuivok të gjithë ato që ne kemi deklaruar e kontestuar, që 6 milion dollar të hequra nga xhepat e qytetarëve, do të shkonoin në xhepat e klientëve të kryetarit të bashkisë Veliaj.

Tashmë  të ndodhur para këtij konstati shumë serioz dhe profesional të ekspertëve të KLSH, grupi i këshilltarëve të PD përgatiti një projektvendim, që e depozituam sot për tu marrë në shqyrtim nga Këshilli Bashkiak ku kërkohet në mënyrë absolute rikthimi i cmimit të biletës së transportit urban në parametrat e mëparshëm pra 300 lekë të vjetra dhe, në të njëjtën kohë përjashtimin nga bileta e tranbsportit urban të të gjithë fëmijëve që ndjekin arsimin e detyruar nëntëvjecar”, u shpreh Olli.


Njoftim per shtyp i Partise Demokratike, 6 Dhjetor 2016