·        Të paprekshimit duhet të japin llogari, vëçanërisht në luftën kundër drogës. 

 ·        Drejtësia duhet të punojë në pavarësi të plotë, pa asnjë ndërhyrje poltike

 ​·        PPE mbështet Partinë Demokratike të Shqipërisë nën udhëheqjen e Lulzim Bashës.

Sekretari për Marrëdhëniet me Jashtë në Partinë Popullore Europiane, Patrick Voller, dha në Tiranë mesazhe të rëndësishme për luftën kundër të paprekshmëve të krimit dhe drogës, për drejtësinë pa ndërhyrje politike dhe për mbështetjen e Partisë Demokratike dhe Lulzim Bashës.

Duke folur në aktivitetin për 27 vjetorin e Lëvizjës Studentore, zoti Voller tha se ”sfidat për rininë e sotme 27 vjet pas 8 dhjetorit janë se 65 % e të rinjve dua ntë largohen nga vendi”. Por Voller ftoi të rinjtë të qëndrojnë në Shqipëri dhe të ndryshojnë gjendjen.

“Duhet të punojmë bashkarisht që korrupsioni dhe krimi i organizuar të luftohen me ndershmëri dhe transparencë dhe ata që cilësohen si të paprekshëm duhet të japin llogari dhë të gjithë të jenë të barabartë para ligjit, veçanërisht në luftën kundër drogës. Këtu ka nevojë për shumë punë dhe falë Partisë Demokratike prej vitesh ka një orientim ndaj kësaj teme kaq të rëndësishme këtu. Edhe drejtësia duhet të punojë me pavarësi të plotë, me transparencë dhe pakurrfarë influence politike dhe parimi i drejtësisë është parim i shtetit të së drejtës. .”- tha Sekretari për Marrëdhëniet me jashtë në PPE.

Patrick Voller theksoi se ”ishte Partia Demokratike, e cila gjatë kohës në qeveri arriti të bëhej që Shqipëria të bëhej anëtare e NATO-s dhe këtu kam parasysh mikun tonë Sali Berisha që ndërmori shumë reforma dhe i zbatoi ato. Ndaj ne sot kërkojmë nga politikanët të mos e ngadalësojnë procesin e reformave. Edhe pse qeveria aktuale ka shumicën absolute unë po them se procesi i integrimit në BE dhe reformave është I të gjithë vendit. Prandaj është e rëndësishme të dëgjohet opozita dhe të përfshihet ajo seriozisht në këtë proces dhe jo të përjashtohet.”

Sekretari për Marrëdhëniet me jashtë në PPE, Patrick Voller tha se mbështetja e PPE e mbështet partinë tonë anëtare, Partinë Demokratike të Shqipërisë nën udhëheqjen e Lulzim Bashës. Ne kemi nevojë në Shqipëri për një opozitë të fortë e të bashkuar në rrugën e përbashkët drejt Europës.”