* Afera e Teatrit Kombëtar daton që në momentin kur Edi Rama u bë Ministër i Kulturës. Partia Demokratike është kundër prishjes së Teatrit Kombëtar. Partia Demokratike do të qëndrojë fuqishëm në krah të artistëve dhe iu bën thirrje qytetarëve, artdashësve t’i bashkohen protestës së tyre legjitime.

*      Ne opozita do të mbrojmë në parlament artin dhe kulturën. Propozimi aktual për ligjin për artin dhe kulturën është një propozim stalinist, sovjetik.

*       Jemi pro një ligji që autonomia për vendimmarrjen i dorëzohet tërësisht artit dhe artistëve sipas praktikave më të mira europiane.