Në një takim me të rinjtë në fshatin Kuqan, Drejtuesi Politik i PD për Elbasanin u shpreh se një prej dramave më të mëdha në këtë qark, është largimi i pjesës më vitale të shoqërisë. “Problemi më i madh i Elbasanit është largimi i të rinjve, ikja e tyre në emigracion. Dhe kjo prej hallit, prej pamundësisë dhe mungesës së kushteve këtu. Dhe Edi Rama tallet, thotë ca problemi ka që ikin. Ne do t’i japim fund kësaj arrogance, kësaj politike. Bashkimi i të rinjve siç jeni ju këtu do të djellë ndryshimin me 25 prill. Dhe pastaj bashkë, do ta vëmë në jetë këtë ndryshim, do të realizojmë edhe ëndrrën e prindërve tanë, që ishte Shqipëria si gjithë Europa”, u shpreh Bardhi.

Të rinjtë shprehën shqetësimin për politikanët që premtojnë e më pas harrojnë.

“Duhet ndëshkim për ata që nuk mbajnë fjalën. Duke nisur nga unë këtu, që do të vij para jush e të jap llogari. Ne nuk do të bëjmë mrekulli, por do të sjellim normalitet. Nuk ka pse Elbasani të jetë Qarku më i varfër në Shqipëri, ku për 8 vite vuajnë të gjithë dhe pasurohet vetëm Taulant Balla. Unë ju premtoj se ky model do të ndryshojë”, u shpreh Bardhi duke shtuar se plani dhe vizioni i PD është të kthejë vemendjen tek njerëzit e të marrë vendime për ta.

Ndarja administrative është një tjetër problem që i ka rritur vështirësitë.
“Eshtë shtuar stafi në Bashki në Elbasan me 40 përqind, me njerëz që vetëm fusin kartën e marrin rrogën e nuk sjellin asnjë gjë, asnjë shërbim për ju. Eshtë e pafalshme që në këto 8 vite paratë kanë shkuar për propagandë e fasadë, ndrro një pllake e lyej pallate, dhe është larguar vemendja nga fshati. Ne, fshatin e kemi prioritet, dhe me subvencionet e investimet që do të bëjmë, do të mundësojmë që askush në fshat të mos jetë në varfëri”, u shpreh Bardhi, i cili shtoi se ndarja territoriale do të rishikohet dhe disa komuna do të riikrijohen, për të qënë me afër banorëve e për të dhënë llogari para tyre.