Nëse ka një gjë në të cilën Kryeministri ka qëndruar konsistent, është përçmimi dhe zhvlerësimi për qytetarët shqiptarë e më konkretisht për rininë. Me politikat e tija në këto 11 vite i detyroi të marrin rrugën e emigrimit. I detyroi të braktisin të dashurit e tyre në Shqipëri për një jetë më të mirë në një vend që nuk vlerësohesh si aktiv1st, por si punëtorë.

📍Përçmimin ndaj të rinjve dhe shqiptarëve e tregon edhe në këtë fushatë për zgjedhjet e 14 majit. Mendon se me shfaqje tallava, pa asnjë alternativë dhe program do bindi shqiptaret që të votojnë “kukullat” e tij ne pushtetin vendor.

🔴Aq ulët i vlerëson ai te rinjtë shqiptar saqë mendon se ata nuk vlerësojnë alternativën por stomakun e tyre e mbush kryeministri duke kercyer tallava.

📍Rinia ka reaguar ndaj arrogancës së kësaj qeverie, por fatkeqësi është që mënyra se si ka reaguar rinia (duke ikur nga Shqipëria) deri më tani i ka shërbyer kësaj mazhorance.

🔴Megjithatë shancet për një autogol janë afër.

Së fundmi INSTAT ka publikuar Raportin ku konkludon se në 3-mujorin e parë të këtij viti konsumi është ulur ndjeshëm, vlerat janë dyshifrore.

Rënia e importeve të sheqernave dhe drithërave i faturohet kryesisht emigracionit të lartë të rinjve gjatë vitit të fundit. Me 2022 kanë kërkuar azil në BE dhe në Britaninë e Madhe rreth 30 mijë persona, shumica mbi 80 për qind të rinj në moshë.

Në një reagim për “Monitor”, Adi Haxhiymeri, drejtues i Shoqatës Përpunuese të Miellit thotë se tkurrja e popullsisë se re në moshë jep efekte te menjëhershme tek importet e drithërave, pasi sipas tij kjo grup-moshë janë konsumatorët më të mëdhenj të brumërave. Tregtarët në tregjet e pakicës pohojnë gjithashtu se importi i ëmbëlsirave ka rënë nga tkurrja e popullatës së re në moshë.

📍Pikërisht tani, kësaj mazhorance do i kthehen kundër edhe ato të cilët qëndojnë te heshtur në administratë dhe presin një rrugë për të ikur. Do i kthehen kundër edhe ata biznesmenë që po shesin më pak ëmbëlsira, më pak byrekë më pak ” Fast Food” sepse klientët e tyre qeveria i përzuri pa lekë jashtë Shqipërisë e do ti kthejë me Tallava.