Jorida Tabaku në kuadër të ditës së Kujtesës, ka përkujtuar shkrimtarin e njohur Çek, Milan Kundera.

Tabaku ka cituar një shprehje të Kunderas, i cili shorehej se “totalitarizmi shfrytëzon ëndrrën e një bote harmonike, por ndërsa ëndrra shndërrohet në realitet, hija e shtypjes ngrihet prej sa” dhe shprhet se dita e sotme duhet të na shërbejë si një përkujtim i mësimeve të vyera që na jep historia dhe që ne nuk duhet t’i harrojmë kurrë.

Postimi i plotë:

Në Ditën e Kujtesës, reflektojmë mbi fjalët e të ndjerit Milan Kundera: “Totalitarizmi shfrytëzon ëndrrën e një bote harmonike, por ndërsa ëndrra shndërrohet në realitet, hija e shtypjes ngrihet prej sa”

Le të na shërbejë kjo ditë e sotme e 23 gushtit si një përkujtim i mësimeve të vyera që na jep historia dhe që ne nuk duhet t’i harrojmë kurrë. Le të nderojmë të shkuarën duke mbrojtur përherë vlerat e lirisë, unitetit dhe individualitetit