REAGIMI I SEKRETARES PËR GRUAN NË PD, TAULANDA JUPI

 

Dhuna dhe gjuha kërcënuese me të cilën Edi Rama ju drejtohet gazetarëve është e papranueshme, e dënueshme dhe mbi të gjitha e patolerueshme për një kryeministër, i cili e ka detyrim të përgjigjet mbi çështjet për të cilat publiku kërkon përgjigje.

 

Me gjuhën e ngjyer në llumin e vulgaritetit Edi Rama vazhdon me të njëjtën retorikë agresive dhe kërcënuese pavarësisht kritikave apo thirrjeve të vazhdueshme për të ndryshuar këtë mënyrë komunikimi me gazetarët, qoftë nga organizatat dhe forumet kombëtare për mbrojtjen e të drejtave të gazetarëve, qoftë nga organizmat ndërkombëtarë.

 

Do të duhej të bëheshin bashkë gazetarë e gazetare dhe ta bojkotonin të paktën për disa ditë Edi Ramën. Nesër mund të jetë radha e secilit prej tyre të bullizohen, dhunohen apo kërcënohen për shkak të detyrës.

 

Çdo gazetar/e duhet të ndihet i lirë, duhet mbështetur të kryejë me kurajë, guxim dhe integritet e standart profesional misionin e tij të informimit të publikut, raportimit të lajmit, denoncimin e aferave korruptive dhe kriminale.